lørdag 6. september 2014

5 uker og litt til!

Eksotisk møte: Luna verus Sala

Her får jammen meg frøken Luna lov til å sitte i stolen!

Noen andre røvere er ute i skogen

Og noen går seg litt vill

Men Dodder vet råd:

Hvis man hyler, og gjerne i kor, er hjelpen ikke langt unna!


Da har enda en uke gått. Valpene vokser og legger på seg. Rettelse: Valpene vokser og legger VOLDSOMT på seg. Skikkelige blubber har de blitt. Vi måtte merke Blubba med neglelakk på øret for å kjenne henne igjen i forbifarten, men nå er alle så "Blubba" at det var jammen godt hun fikk noe som skilte henne ut på nært hold også! Da vi veide dem tidligere i uken, lå de på mellom 4 og 5 kg. De har altså tidoblet vekten sin fra fødselen.

De får fortsatt melk av Wilja, men nå er det mer kos og en tår i ny og ne. Både Wilja og Vår oppdrar dem, legger dem på rygg og forteller dem litt hundeskikk, og de har lært innkalling. Helt sant. Alle kommer når jeg roper. For det kan da bare bety en ting, ikke sant? MAAAT!!!! (Se tidligere: tidoblet vekten... Hehe.)

De elsker å bli kost og klappet, men har blitt noen skikkelige bitetasser. Alt skal bites i og prøves med tennene. Sko, buksebein, øreflipper, sykkelseter, kosebamser, vaskekluter, kongler, pus... Listen er så lang som det er ting ute og inne og på oss.

Jeg skal ikke påstå at de er reinslige, men alle setter seg og tisser straks de får gress under potene. Det er nok noen klatter med store saker som kommer inne på avisene, men stort sett er de flinke og løper opp i hagen og skogen bor å gjøre bommelibom, i hvertfall når det er lyst. Store-mørten er noen litt farlig fortsatt, for da holder de seg innenfor den lille kretsen av lys som kommer fra belysningen i gangen. Noen har blitt veldig nøye på hvordan do-plassen skal være, de snuser og leter og undersøker veldig før de er fornøyde. Dette er et utgangspunkt å bygge videre på. Når man har sovet, når man har spist, da pleier det å være lurt å få luftet seg litt. 

Det nærmer seg tiden da de skal til nye hjem. Det er rart og trist, men nå krever de så mye framover og fortjener full oppmerksomhet, ikke 7-delt...

Vår er leketante og passer godt på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar